Bonensalade met harissadressing

Een maaltijdbox vergelijken

Bonensalade met harissadressing

Bonensalade met harissadressing

Mijn voorraadkast is een regelrechte ramp. Ik woon alleen, maar dat zou je niet zeggen als je die kast zag. Je kunt gerust onverwacht met een heel weeshuis langskomen, er ligt genoeg! Als mijn voorraad op dreigt te gaan, moet er bijgekocht worden. Dat geeft me rust op een heel rare manier, het idee dat er altijd van alles in huis is. Onzin natuurlijk, aangezien je tegenwoordig 7 dagen per week tot laat in de avond boodschappen kunt doen, maar toch. Het heeft ook wel zo zijn voordelen. Zo tover ik met een rondje voorraadkast en wat extra vers spul heel gemakkelijk deze lekkere lunchsalade op tafel.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 theelepel harissa
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
  • 1 klein blikje tonijn op water
  • 1 klein blikje cannelinibonen, even afgespoeld
  • 8 kerstomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • een paar takjes verse koriander

Aan de slag:

  1. Meng voor de dressing de harissa, knoflookolie, citroensap, honing en peper en zout in een kom door elkaar.
  2. In een grotere kom doe je de tonijn en de cannelinibonen. Snijd de kerstomaatjes in vieren en de ui in heel dunne halve ringen. Doe deze bij de tonijn en de bonen in de kom.
  3. Roer de dressing er doorheen, hak de koriander en strooi die er bovenop.
  4. Uiteraard kun je deze salade ook met andere soorten bonen maken, denk aan kapucijners, zwartoogbonen of kikkererwten. Voor een vegetarische versie vervang je de tonijn door wat verbrokkelde feta of gegrilde halloumi.

Geef een reactie