Chinese pannenkoekjes met honingkip

Een maaltijdbox vergelijken

Chinese pannenkoekjes met honingkip

Chinese pannenkoekjes met honingkip

Goed, alles netjes op het bord gedrapeerd, alleen de saus nog even netjes erover verdelen. Netjes, dus ik deed het in een spuitflesje. Je raad het al, een minuscuul stukje chili bleef voor het gaatje zitten, ik kneep zachtjes en klaar. Ondertussen krulde mijn pannenkoekje alweer een beetje op, want dat doen ze als ze afkoelen. Toch maar op de foto gezet, omdat ik dit recept heel graag met jullie wil delen. Het is namelijk ontzettend lekker! Vergeef me dus nog maar een keertje voor de niet perfecte foto. Wie weet doe ik hem nog eens opnieuw.

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 300 gram kippendij
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel five spicepoeder
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 teen knoflook, geraspt of geperst
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 6 Chinese pannenkoekjes (deze koop je in de toko)

Aan de slag:

  1. Meng de honing, olijfolie, chilivlokken en het five spicepoeder in een ruime kom door elkaar.
  2. Doe de kip erbij en roer even door elkaar. Marineer de kip minimaal een uur, langer mag ook.
  3. Verwarm de oven op 200 graden en bak de kip een half uur in de oven. Draai na een kwartier even om.
  4. Maak ondertussen de saus. Hiervoor meng je de ketjap, chilisaus, citroensap, gember, knoflook en sesamolie met elkaar.
  5. Snijd de paprika in dunne reepjes en de bosui in ringetjes.
  6. Stoom de pannenkoekjes 5 minuten of warm ze een minuut op in de magnetron.
  7. Als de kip klaar is snijd je deze in repen.
  8. Leg de pannenkoekjes op je bord, verdeel hier wat paprika, kip en bosui over. Vouw de pannenkoekjes dicht en sprenkel (dus niet flats) de saus erover.
  9. Garneer eventueel met nog wat bosui.

Kun je geen Chinese pannenkoekjes vinden of heb je geen zin om naar de toko te gaan? Met noedels of rijst smaakt het ook prima. Dit gerecht is lekker met atjar of andere zoetzure groente erbij, zoals de ingemaakte courgette op de foto. Dat eenvoudige recept deel ik binnenkort met jullie.

Geef een reactie