Gevulde eieren maken
Zelf gevulde eieren maken met mayonaise en wat kruiden. Heerlijk als hapje voor een feestje, of gewoon als lekkernij. Dit receptje gaat uit van 2 personen, reken erbij gerust op dat iedereen wel 2 halve gevulde eitjes lust. Heel gemakkelijk kan dit recept worden aangepast naar meer eters of gasten, waarbij wordt uitgegaan van 1 ei per persoon
Eenvoudig gevulde eieren maken Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 eieren
- 2 eetlepels. mayonaise
- 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
- peper en zout
Eenvoudig gevulde eieren maken Recept
- Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten
- Laat de eieren even snel afkoelen onder koud stromend water om het kookproces te stoppen
- Pel hierna de eieren en halveer deze in de lengte-richting
- Haal met een theelepeltje het eigeel eruit en doe dit in een kommetje
- Prak het eigeel zo fijn mogelijk met een vork
- Neem een mooie schaal en strooi hier een klein beetje van de eigeel kruimeltjes op
- Snijd van de eiwitten een dun schijfje van de onderkant af om ze steviger te laten staan (zodat ze niet alle kanten op glijden)
- Meng de rest van het eigeel met het overgrote deel van de mayonaise, voeg wat zout en peper toe en vul hiermee de halve gevulde eitjes
- Dit gaat het mooiste en het netste met een spuitzak, maar als deze niet voor handen is, dan gaat het ook prima met het theelepeltje (om het wat aan te drukken, maar het lepeltje wat vochtig zodat het eigeel niet meer zo plakt)
- Strooi wat fijn gehakte peterselie over de gevulde eieren en doe een klein dropje mayonaise, die nog over is, hier bovenop
Gevulde Eieren Tips
- Om dit receptje gevulde eieren nog lekkerder te maken, is het ook mogelijk om er 50 gram verse Hollandse garnalen aan toe te voegen en deze door het mengsel van het eigeel en de mayonaise te roeren
- Vermenigvuldig eenvoudigweg de ingrediënten om meer gevulde eieren hapjes te maken, dus voor 4 personen: 4 eieren hard koken, 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels verse peterselie enzovoorts
- Heel lekker en altijd goed voor een verjaardagsfeestje, party, of voor de feestdagen, zoals Pasen en Oudjaar