Brownies

Een maaltijdbox vergelijken

Brownies

Brownies

Zelf Brownies maken? Brownies zijn een Amerikaanse vinding. Er wordt voor het eerst over brownies gesproken in 1906 in het Boston Cooking-School Cook Book. Er gaat een verhaal dat het idee afkomstig is van een huisvrouw uit Bangor (Bangor Brownies). Deze huisvrouw had een chocoladetaart gebakken en ging onderuit met haar taart in de handen. Ze vond het zonde om alles weg te gooien en sneed vierkante gebakjes uit het bruikbare deel. De eerste brownies waren een feit. Of dit echt het verhaal is, wordt door sommige betwijfeld. Brownies zijn heel populair in Amerika en daarbuiten.

Ingrediënten

  • Chocoladereep van ongeveer 100 gram (puur of melk naar eigen inzicht)
  • 60 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 50 gram walnoten of amandelen (optioneel)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Laat de chocolade smelten en meng ondertussen de suiker, eieren, en bloem door elkaar.
  3. Voeg het chocolademengsel toe en roer dit alles tot een glad beslag.
  4. Wanneer je noten toevoegt, hak ze dan grof en schep ze door het beslag.
  5. Bak de brownies in een brownievorm 20 minuten in de voorverwarmde oven. Op de bakplaat of in een lage ovenschaal moeten ze iets langer, zo’n 30 minuten.
  6. Je snijdt de brownies dan na afkoelen in vierkantjes van ongeveer 3 bij 3 cm.

Chocoladeglazuur
Mocht je nog glazuur willen toevoegen, meng dan 75 gram gesmolten chocolade met ½ dl room. Bestrijk de afgekoelde brownies met het glazuur en zit ze in de koelkast totdat het glazuur hard is. In plaats van chocoladeglazuur kan je ook poedersuiker over de brownies strooien.

Geef een reactie