Pastasalade met cantharellen

Een maaltijdbox vergelijken

Pastasalade met cantharellen

Pastasalade met cantharellen

Alweer een salade? Jep, ik ben er dol op, vooral in de lente en zomer. Vooral ook omdat je er zo eindeloos mee kunt variëren, het verveelt me nooit. Paddenstoelen horen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, echt niet alleen bij de herfst. Het cantharellenseizoen begint al in juni. En toen ik deze beauties zag liggen, kon ik het niet laten ze mee te nemen. Ze geven een lekkere hartigheid aan de salade. Natuurlijk kun je ook andere paddenstoelen gebruiken. De frambozenazijn die ik in dit recept gebruik, kocht ik bij foodelicious, mijn favoriete (web)winkel voor olie, azijn en andere lekkernijen. Deze azijn bevat 78% frambozen, en dat is echt uniek. Een aanrader wat mij betreft!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 150 gram pasta
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram bladspinazie
  • 200 gram cantharellen
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • pecorino of parmezaanse kaas
  • peper en zout

Aan de slag:

  1. Kook de pasta in ruim water met zout zo lang als op de verpakking staat.
  2. Snipper ondertussen de ui en de knoflook fijn en maak de cantharellen schoon. Grote exemplaren kun je halveren.
  3. Verwarm 1 eetlepel van de olie in een pan en bak de cantharellen 2 minuten. Voeg dan de knoflook en de ui toe en bak nog 2 minuten. Schep uit de pan en laat een beetje afkoelen op een bordje.
  4. Giet de pasta af en spoel deze om met koud water.
  5. Verdeel de spinazie over de borden, doe er de pasta en de cantharellen bovenop.
  6. Meng de overgebleven olie met de frambozenazijn en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel dit over de salade en schaaf er tot slot wat pecorino of parmezaanse kaas overheen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie